NápojeRecepty pro přípravu nápojů, jejich podávání a uskladňování

ZIMNÍ SANGRIA S GRANÁTOVÝM JABLKEM (bez rumu, s vínem)

Publikováno 12.05.2024 v 15:22 v kategorii RECEPTY - ALKO, přečteno: 34x

200 g krupicového cukru

2 celé skořice

6 větviček rozmarýnu

100 ml vody

3 pomeranče

1 citrón

1 granátové jablko

500 ml červeného vína

2 hrsti ledu


Do kastrůlku vsypeme cukr, skořici a 4 větvičky rozmarýnu. Přilijeme vodu a na mírném ohni vaříme 15 minut. Vzniklý sirup poté scedíme a necháme vychladnout. Poté odšťavníme dva a půl pomeranče s citrónem. Rozpůlíme granátové jablko
a vyjmeme semínka. Dvě lžíce semínek dáme stranou a zbytek rozmixujeme. Do džbánku vsypeme led, dolijeme šťávou
z citrusů, granátového jablka, rozmarýnovým sirupem a červeným vínem. Promácháme, vsypeme 2 lžíce granátových semínek a ozdobíme plátky pomeranče s větvičkami rozmarýnu.