ZIMNÍ SANGRIA S GRANÁTOVÝM JABLKEM (bez rumu, s vínem)
Publikováno 12.05.2024 v 15:22 v kategorii RECEPTY - ALKO, přečteno: 34x
200 g krupicového cukru
2 celé skořice
6 větviček rozmarýnu
100 ml vody
3 pomeranče
1 citrón
1 granátové jablko
500 ml červeného vína
2 hrsti ledu
Do kastrůlku
vsypeme cukr, skořici a 4 větvičky rozmarýnu. Přilijeme vodu a na mírném ohni
vaříme 15 minut. Vzniklý sirup poté scedíme a necháme vychladnout. Poté
odšťavníme dva a půl pomeranče s citrónem. Rozpůlíme granátové jablko
a vyjmeme semínka. Dvě lžíce semínek dáme stranou a zbytek rozmixujeme. Do džbánku vsypeme led, dolijeme šťávou
z citrusů, granátového jablka, rozmarýnovým sirupem a červeným vínem. Promácháme, vsypeme 2 lžíce granátových semínek a ozdobíme plátky pomeranče s větvičkami rozmarýnu.
a vyjmeme semínka. Dvě lžíce semínek dáme stranou a zbytek rozmixujeme. Do džbánku vsypeme led, dolijeme šťávou
z citrusů, granátového jablka, rozmarýnovým sirupem a červeným vínem. Promácháme, vsypeme 2 lžíce granátových semínek a ozdobíme plátky pomeranče s větvičkami rozmarýnu.