O PIVU
Publikováno 17.06.2024 v 12:52 v kategorii O NÁPOJÍCH, přečteno: 64x
Suroviny, které jsou zapotřebí k výrobě piva:
1. Ječmen (pro přípravu sladu)
2. Chmel (pro získání chuti)
3. Kvasnice (pro dozrání piva)
4. Pitná voda
Co je známo o pivu: Pivo skvělým způsobem zažene žízeň, příjemně osvěží, má blahodárné účinky zvláště po konzumaci tučných pokrmů…
Vhodná teplota piva: je doporučována v rozmezí 7 až 10° C.
Co víme o pěně? Pěna pivo chrání před kontaktem se vzduchem, který způsobuje rychlý únik chuti.
Při nalévání piva z láhve do sklenice se dobrá pěna vytvoří, pokud sklenici nejprve nakloníme a pivo z láhve naléváme zvolna a zblízka na vnitřní stěnu sklenice – po skle. Jakmile je sklenice přibližně do půli plná, doléváme pivo již kolmým směrem po malých dávkách a z větší výšky.
Doporučení: Stejně jako u každého alkoholického nápoje je doporučováno pít pivo s mírou..