NápojeRecepty pro přípravu nápojů, jejich podávání a uskladňování

O PIVU

Publikováno 17.06.2024 v 12:52 v kategorii O NÁPOJÍCH, přečteno: 64x

Suroviny, které jsou zapotřebí k výrobě piva:

1. Ječmen (pro přípravu sladu)

2. Chmel (pro získání chuti)

3. Kvasnice (pro dozrání piva)

4. Pitná voda



Co je známo o pivu: Pivo skvělým způsobem zažene žízeň, příjemně osvěží, má blahodárné účinky zvláště po konzumaci tučných pokrmů…

Vhodná teplota piva: je doporučována v rozmezí 7 až 10° C.



Co víme o pěně? Pěna pivo chrání před kontaktem se vzduchem, který způsobuje rychlý únik chuti.

Při nalévání piva z láhve do sklenice se dobrá pěna vytvoří, pokud sklenici nejprve nakloníme a pivo z láhve naléváme zvolna a zblízka na vnitřní stěnu sklenice – po skle. Jakmile je sklenice přibližně do půli plná, doléváme pivo již kolmým směrem po malých dávkách a z větší výšky.


Doporučení: Stejně jako u každého alkoholického nápoje je doporučováno pít pivo s mírou..