NápojeRecepty pro přípravu nápojů, jejich podávání a uskladňování

KÁVA LATTE

Publikováno 01.05.2025 v 12:23 v kategorii RECEPTY - KÁVA, přečteno: 84x

KÁVA LATTE



60 ml vody

15 g jemně mleté kávy espresso

100 ml méka

1/3 balíčku vanilkový cukr

na ozdobu: mletou skořici


Z vody a kávy připravíme silné espresso. Poté ohřejeme mléko a osladíme vanilkovým cukrem. Jakmile je mléko horké, odlejeme půlku do vyšší sklenice. Pak po lžičkách přidáváme připravené espresso tak, aby se nesmíchalo s mlékem. Druhou část mléka našleháme šlehačem do jemné pěny, kterou doplníme sklenici až po okraj. K ozdobení můžeme použít mletou skořici. Při podáváme použijeme dlouhou lžíci či brčko.


NEBO JINÁ VARIANTA(recept na dvě skleničky)


hrnek mléka

hrnek uvařené rozpustné kávy


1) Mléko ohřejeme tak, aby bylo zcela horké. Potom mléko šlehačem vyšleháme do to doby, než se začne tvořit pěna. Do půlky každé sklenice nalijeme horké mléko, lžičkou do sklenice přidáme ještě trochu pěny a část pěny si ponecháme.

2) Opatrně a jen tenkým proudem po stěně sklenice lejeme do sklenice kávu tak, aby se káva s mlékem nesmíchaly.

3) Nakonec přidáme ještě zbylou pěnu na povrch a posypeme špetkou skořice.

4) Podle chuti je možné si kávu osladit.