NápojeRecepty pro přípravu nápojů, jejich podávání a uskladňování

ČOKOLÁDA

Publikováno 05.04.2024 v 17:22 v kategorii RECEPTY - MLÉKO, přečteno: 20x

½ litru mléka

2 tabulky čokolády (40 – 60 g)

1 žloutek nebo lžička šlehané smetany


1) Čokoládu necháme v teple změknout. Poté ji vlijeme do teplého mléka a za stálého míchání necháme přejít varem.


2) Čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme do hrnku a zalijeme teplým mlékem. Necháme v teple rozpustit, poté přilijeme za stálého šlehání ostatní vařící mléko a necháme chvíli povařit. Jakmile čokoláda začne pěnit, zašleháme na ½ litru čokolády 1 žloutek nebo před podáváním ozdobíme každý šálek lžičkou šlehané smetany.